10. Sınıf Din Kültürü Nev Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147

10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Prof. Dr. Recai DOĞAN tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Erişcan TÜRK tarafından yapılmış.

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Ahmed b. Hanbel içtihat ve taklit hakkında şöyle der:
■ Yorumlayalım
– “Ne beni, ne Maliki, ne Sevri’yi ve ne de Evzai’yi taklit et. Hüküm ve bilgiyi onların aldığı kaynaklardan al.”
– “Dinini hiçbir müçtehide ısmarlama. Hz. Peygamber (s.a.v.) ve ashabtan geleni al, sonra tabiin gelir ki kişi bunlarda serbesttir.”
(Muhammed Ebu Zehra, İslam’da Fıkhi Mezhepler Tarihi, C 3, s. 179)
Ahmed b. Hanbel’in bu sözleri onun yorum metodu hakkında size neler düşündürüyor? Arkadaşlarınızla yorumlayınız.

  • CevapYorum yapılırken kullanılacak kaynağın herkes tarafından kabul edilen Kuran veya sünnet gibi kaynakların esas alınması gerektiğini anlamaktayız. 

Caferilik mezhebi hakkında neler biliyorsunuz? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • CevapHz. Ali’nin torunlarından Câ’fer-i Sâdık (ö. 148/765)’ın etrafında toplanan ve onun ictihadlarına göre amel eden müslümanların bağlı oldukları siyasi ve fıkhî mezhep. İmâm Câ’fer, bütün Sünnîlerce, özellikle tasavvuf ehlince büyük bir velî olarak kabul edilir. O, kendisini ilme ve tefekküre vermiş, Ebû Hanîfe ve İmâm Mâlik gibi büyük müctehidler bile ondan faydalanmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.