10. Sınıf Din Kültürü Nev Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27

10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Sizce insan nasıl bir varlıktır? İnsanın nitelikleri nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap:   Bütün insanları yoktan var edip yaratan, sayısız nimetleriyle yaşatan Allah Teâlâ, insanları en güzel bir şekilde, en güzel bir biçimde yaratmıştır. Rabbimiz Allah (c.c.) bunu belirtiyor:“Biz insanı en güzel biçimde yarattık.”
    “(Resûlüm!) De ki sizi yaratan, size kulaklar, gözler ve gönüller veren ancak O’dur.”
    “Sizi şekillendirdi ve şekillerinizi de güzel yaptı.”

    İnsanın en güzel şekilde yaratılmasının anlamı şudur:

    Ona en iyi biçim ve diğer mahluklardan daha iyi özellikler verilmiştir. Ayrıca insan düşünce, anlayış, ilim, akıl gibi yüksek kabiliyetlerle donatılmıştır. Öyle ise “insan” ne demektir?
    “İnsan” kelimesinin, temel olarak iki sözcükten türediğinden söz edilir. Bunlardan biri “üns” kelimesidir. “Üns” ünsiyet, dostluk, yakınlık demektir. Bu, bir taraftan insanın başka insanlara karşı yakınlığını, bir taraftan da Allah’a tüm varlıklardan daha çok olan yakınlığını ifade eder.
    İnsan kelimesinin, bir de “n-s-y” unutmak fiilinden geldiği söylenmektedir. Bu durumda insan, unutkan bir varlık demektir. Kur’ân-ı Kerim de, insanın unutkan oluşunu şöyle vurgulanmaktadır:
    “And olsun, önceden Âdem’e ahid verdik de unuttu ve onu azim sahibi bulamadık.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.