11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı

Metinde kırmızıyla yazılan kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

  • Cevap:
  • Olağan bilim: Thomas Samuel Kuhn’un ilk olarak ortaya attığı, belli bir alanda, ortak bir anlayış içinde yer alan bilim adamları topluluğunun ya da belli bir bilim çevresinin çoğunlukla geçmiş dönemlerdeki araştırma sonuçları üzerinden sürdürüp yaptıkları işin temelindeki varsayımları sorgulamadıkları bilimsel etkinlik türü.
  • Paradigma: bir şeyin nasıl üretileceği konusunda örnek, model.

Metinde altı çizili yerde belirtilmek istenen düşünce nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Paradigma ve olağan bilimin amacı önceden kabul edilen dizinler yerine bütün dizinlerin tek bir dizin gibi düşünülerek onun uzantısı olabilecek yeni bir dizin üretebilmektir.

Paradigmanın kalıcı olmasını sağlayan etmenler nelerdir?

  • Cevap: Kuhn’a göre bilimsel bilgi üç aşamadan geçerek ortaya çıkar. Birincisi paradigma öncesi dönem olup, bütün bilimler için bir ön hazırlık dönemidir. Bu dönemde bilimsel olsun olmasın bilgi için çeşitli yöntemler ve kuramlar kullanılır.

Kuhn’a göre bilimsel alana yönelik etkin paradigmanın değişmesi ne gibi sonuçlar doğurur? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Olağan bilimsel araştırma bunun yerine paradigmanın daha bastan
    temin ettiği görüngü ve kuramların ayrıştırılmasını önerir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.