11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı

13. F. Bacon’un “Bilgi güçtür.” sözünü bilimsel yöntem değeri bakımından açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bilgi insanı ve insanları yücelten bir değerdir.İnsanlar bilgi sayesinde ilerler.Bilgi sayesinde daha ileriye giderler.Bilgi,insana bu yönden ekstra güç verir.Bilgisiz bir insan ayaksız bir kişiye benzer.Bilgi olmadan kişinin gelişimi tam olarak tamamlamış olmaz.Bilgi kişinin aslında bir sertifikasıdır. İnsan bilgi dağarcığı ne kadar gelişmiş ise o kadar fazla yaşanmışlıkları ve daha çok yorum yapabilme yeteneği vardır.Bundan dolayı insanın öğrenme süreci her zaman her yerde yaşamı boyunca sürecektir.Bilgi olmadan yaşam çok zor olur.Bilgi ile ülkeler daha çok gelişir.

“Tek bir sınır taşını bile yerinden oynatan suçludur. Mal-mülk davalarına bakarken doğru karar vermeyen yargıç da sınır taşını oynatmak suçunu işler. Doğruluktan uzak tek bir yargının yüzlerce yolsuz örnekten  daha çok kötülüğü dokunur çünkü yolsuz içerir. örnekler derenin yatağına, haksız yargı da kaynağına atılmış bir ağıdır.” gelişmiştir.
14-F Bacon, Yargıçlık Üstüne  Metinde “Tek bir sınır taşını bile yerinden oynatan suçludur.” sözü, ne için kullanılmıştır?

A) Yargıç olan kişinin adil kararlar vermesi
B) Verilen kararlarda Hakk’tan yana olması
C) Yargıçların doğruluktan ayrılmaması
D) Alınan kararlarda bilgi ve aklın kullanılması
E) Yasaları çiğneyerek usulsüz kararlar alınması

  • CevapE

15. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde modern düşüncenin skolastik düşünceden farkı verilmiştir?
A) Düşünürler, kiliseye bağlıdır.
B) Bireysel konular geri plandadır.
C) Doğa, din ve akıl yoluyla açıklanır.
D) Doğa, deney ve akıl yoluyla açıklanır.
E) Bilim, Tanrı’nın yarattıklarını anlamak için önemlidir.

  • CevapD

I. Devlet (Platon)
II. El Medinetü’l Fâzıla (Fârâbî)
III. Ütopya (T. More)
IV Cesur Yeni Dünya (A. Huxley)
V 1984 (G. Orwell)

16- Numarayla belirtilmiş ütopyalardan aşağıda verilenlerin hangileri gerçekleşmesi istenenlerdir?
A) I-II
B) II-III
C) III-IV
D) I-II-III
E) III-IV-V

  • CevapC

17-Parçaya göre yargıçlar, yargılama yetkisini aşağıdakilerin hangisinden alır?
A) Devlet
B) İktidar
C) Halk
D) Yasa
E) Kilise

  • CevapD

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.