8. Sınıf Kuranı Kerim Dikey Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 9

8. Sınıf Kuranı Kerim ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 8. Sınıf Kuranı Kerim ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Dikey Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 9 Cevabı

8. Sınıf Dikey Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 9 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru1. Tevhid kavramı hakkında bir araştırma yapınız.

  • Cevap: Tevhid, Lâ ilâhe illallah ile ifade edilen ve Allah’tan başka tanrıları reddederek zatında, fiillerinde, isim ve sıfatlarında Allah’ı bir kabul etmek anlamına gelir.

2. Kur’an-ı Kerim mealinden Yusuf suresinin anlamını bularak okuyunuz.

  • Cevap: Mekke’de inmiştir. 111 âyettir. Tamamına yakını Hz. Yusuf’un kıssasını anlattığı için bu adı almıştır. Bu kıssanın her aşamasında mü’minler için ibretler ve örnek alınacak davranışlar ve hayat prensipleri vardır. Kıssa, bir bütün olarak da, İlâhî kaderin hayat üzerindeki egemenliğini ve hikmetli tecellîlerini dikkatlere sunmaktadır

3. Kur’an-ı Kerim’de yer alan dualardan üç örnek bularak defterinize yazınız.

  • Cevap: “Allah’ım, kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve şehvetimin şerrinden Sana sığınıyorum. Senden, kurtuluşu, yasaklardan uzak durmayı, tok gözlülüğü istiyorum.”

    “Allah’ım, Senden tükenmeyen bir nimet diliyorum. Senden bitmeyen bir sevinç diliyorum.”

    “Allah’ım bizi koru ve gözet.”

4. Takva ve sulh kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.

  • CevapTakva : Genellikle peygamberler için kullanılan bir şeydir. Anlamı günahtan sakınıp özenle kaçınmadır
    Bu kelimenin eş anlamlısı ise İSMET’tir.
  • Sulh : Barış anlamına gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.