9. Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192

9. Sınıf Fizik ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Fizik ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 187 Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 187 Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevabı

Hızla giden bir arabanın sürücüsü aniden frene bastığında yerde neden siyah lastik izleri oluşur?

Frenler aracın tekerleğini yavaşlatmak ve döndürmek isteyecektir. Araç, kütle ve hızından dolayı, eylemsizlik yasası gereğince hızına devam etmek isteyecektir. Frenler tekerleri kitlese bile araç bir süre sürüklenir. Hemen durmaz. Tekerin yola sürtünmesi/sürünmesi sırasında siyah teker izleri meydana gelir.

Yere hızlıca çarptırılarak sıçraması sağlanan top neden bir süre sonra durur?

Kısa cevap olarak enerji kaybı diyebiliriz. Çarpıp yükselen bir cisim, eski yüksekliğine/konumuna ulaşamaz. Enerji kaybeder. Bu yüzden her seferinde biraz daha az yükselir. En sonunda da tamamen durur.

Kaplumbağa, karınca, ayı gibi bazı canlılar neden kış uykusuna yatarlar?

Kısa cevap olarak şunu diyebiliriz: Yaşamak, hayatta kalmak için.
Sert geçen kış aylarında ortam soğukluğu ve yiyecek bulma sıkıntısı hayvanları bu yola iter. Kış uykusu, bir bakıma kendini bir süre askıya almaktır. Şöyle ki, kış uykusuna yatan canlıların metabolizma hızları düşer ve enerji tüketimleri minimum seviyeye iner. Böylece çok fazla besin ihtiyacı hissetmezler. Vücut ısıları da düşeceği için ısı kaybı da daha az olur. Sonuç olarak canlıların hayatta kalma şansı artar.

Bir Yorum yazılmış “9. Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.