9. Sınıf Tarih MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82

9. Sınıf Tarih ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Tarih ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Orta Çağda Ordu Cevapları

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Orta Çağda Dünya Sayfa 80, 81, 82  Orta Çağda Ordu Etkinlik Soruları ve Cevapları

Orta Çağda Ordu

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

Medeniyetlerin, askerî teşkilatlanmaya ihtiyaç duymalarının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: Askeri teşkilatlanma bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların güvenlik ihtiyacının sağlanması için düzenli bir güvenlik oluşturma isteği oluşmuştur. Devletlerin kurulmasıyla da askeri bir düzen oluşturulması söz konusu olmuştur. Medeniyetlerin, askeri teşkilatlanmaya ihtiyaç duymaları da dünya tarihini değiştiren etkilerin oluşmasını sağlamıştır.Medeniyetlerin askeri teşkilatlanmaya ihtiyaç duymalarının sebepleri, devletin güvenliği, milletin can ve mal güvenliği, devletin sınırlarının genişlemesi, millet içinde adaletin sağlanması için güvenliğin sağlanması gibi ihtiyaçlar olmuştur. Askeri düzen bir disiplin gerektirir. Bu disiplinden gelen güç de medeniyetin yerleşik hale gelmesi, medeniyetin köklü olması anlamına gelmektedir. Medeniyetler tarihte bir değerdir.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı

Yerleşik ve konar-göçer toplumlar arasındaki ilişkileri belirleyen unsurlar nelerdir?

  • Cevap: Yerleşik ve konar-göçer toplumlar dünya tarihinde sosyal, siyasi, ticari ve kültürel olarak ilişkiler geliştirmişlerdir. Yerleşik toplumlar belli bir devlet ve millet düzeni olan belli bir coğrafyaya adapte olmuş toplumlardır. Konar-göçer toplumlar ise zaman zaman yerleşim yerlerini değiştiren toprağa bağlı kalmayıp daha çok hayvancılık faaliyetleriyle uğraşan toplumlardır.Yerleşik ve konar-göçer toplumlar arasındaki ilişkileri belirleyen unsurlar, sosyal ihtiyaçlar, eğitim, öğretim, ticaret, gıda ekonomisi gibi unsurlar olmuştur. Bununla beraber akrabalık ilişkileri, kız alıp verme, ortak kültür noktalarını oluşturan etkenler olmuştur. Tarihte birçok toplum tarım ve hayvancılık faaliyetleri bakımından ticari ilişkiler ve sosyal ilişkiler kurmuştur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.