3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81

3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81

Deneyelim, Öğrenelim
Gizemli Madde
Amaç: Maddeyi tanımak ve maddenin niteliklerini belirlemek
İzlenen Yol
1. Seçtiğimiz maddeler üzerine Görsel-1 ve Görsel-2’deki gibi kuvvetler uygulayalım. Maddeleri gözlemleyelim. “Madde hangi renkte? Maddeye dokunduğumuzda maddenin hissettiğimiz özelliği ne? Madde bükülebiliyor mu? Esnek mi? Kokulu mu?” vb. soruları cevaplayarak maddenin diğer özelliklerini belirleyelim.
2 Maddelerden birini gizemli madde olarak seçelim. Bu maddenin özelliklerini kelime ağı oluşturarak gösterelim. Kelime ağı oluşturmak için Görsel-3’teki gibi kâğıdın ortasına bir daire çizelim. Dairenin içini boş bırakalım. Maddenin niteliklerini daireden çıkan çizgilerin üzerine yazalım.
3 Hazırladığımız kelime ağını sıra arkadaşımızla değiştirelim. Arkadaşımızın ağındaki tanımlayıcı sözcükleri düşünelim. Bu sözcükler hangi maddeyi tanımlıyor olabilir? Tahminimizi dairenin içine yazalım. Kelime ağını arkadaşımıza verip kendimizinkini geri alalım.
Gerekli Malzemeler: silgi, plastik cetvel, bulaşık süngeri, meyve suyu, limon, paket lastiği, oyun hamuru.
Görsel-3
Sonuç
• Maddeleri nitelerken kelime ağından nasıl yararlandık?

  • Cevap: Maddenin özelliklerine göre oradan kelime seçtim.

. Kelime ağında yer alan hangi nitelik, maddeyi daha kolay tanımamızı sağladı?

  • Cevap: Tadının olup olmaması, sertliği ve rengi

Maddeleri doğru tahmin edebildik mi? Tahminlerimizde yanıldıysak bunun nedeni ne olabilir?

  • Cevap: Evet doğru tahmin ettim.Eğer tahminlerimde yanılmış olsaydım maddenin niteliklerinde eksiklik olduğu anlamına gelirdi.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.