4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 227

4. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 4. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

Ses kirliliğinin psikolojik etkilerinin başında ise sinir bozukluğu, korku, rahatsızlık, tedirginlik, yorgunluk ve zihinsel etkilerde yavaşlama gelir.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevabı Meb Yayınları

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y”yazınız.

1. (Y) Meşale günümüzde kullanılan bir aydınlatma aracıdır.
2. (Y) Işık yayarak çevresini aydınlatan varlıklara ses kaynağı denir.
3. (D) Floresan lamba ampulden daha tasarruflu bir lambadır.
4. (Y) Meşale kandilden daha sonra bulunmuştur.
5. (D) Aydınlatma teknolojileri sayesinde iş yerleri gece de üretim yapabilmektedir.
6. (D) Güneşe doğrudan bakmak göz sağlığımız için çok tehlikelidir.
7. (Y) Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanmak, ülke ekonomisine katkı sağlamaz.
8. (D) Işığın yanlış yerde, yanlış miktarda, yanlış yönde ve yanlış zamanda kullanılmasına ışık kirliliği denir.
9. (Y) Göçmen kuşlar, deniz kaplumbağaları, mercanlar ışık kirliliğinden olumsuz etkilenmez.
10. (D) Işık kirliliğini ışığın gökyüzüne yönelmesini engelleyerek azaltabiliriz.
11. (D) Alexander Graham Bell, sesin tellerde iletimini başararak telefonu icat etmiştir.
12. (Y) Plaklar üzerine kaydedilen ses fonografta dinlenebiliyordu.
13. (Y) Megafon, mikrofon, işitme cihazı, stetoskop, sesin şiddetini yükselten cihazlardır.
14. (D) Yüksek ses insanlarda korku, yorgunluk, kaygı gibi birçok olumsuzluğa sebep olur.
15. (D) İnsanı rahatsız eden düzensiz ve yüksek şiddetteki seslere ses kirliliği denir.
16. (Y) Motorlu taşıtların korna ve motor sesleri ses kirliliğine sebep olmaz.

C) Aşağıdaki soruların cevaplarını kutucukların içinden bularak altlarına yazınız.

1. Geçmişte kullandığımız aydınlatma araçlarını yazınız.

  • Cevap: (Meşale, gaz lambası, mum, kandil)

2. Işık kirliliğinden etkilenen varlıkları yazınız.

  • Cevap: (Göçmen kuşlar, Caretta caretta )

3. Doğru renkte ve özellikte seçilmiş ışık kaynağı kullanılarak yapılan aydınlatmaya verilen isimdir.

  • Cevap: (Uygun aydınlatma)

4. Aydınlatma teknolojilerinin gelişmesi hangi alanlardaki çalışmayı kolaylaştırmıştır?

  • Cevap: (Hastane, stadyum)

5. Geçmişte kullandığımız ses teknolojilerini yazınız.

  • Cevap: (Gramafon)

6. Ses şiddetini değiştiren araçları yazınız.

  • Cevap: (Megafon)

7. Rahatsız edici, şiddeti yüksek her türlü varlığın çıkardığı düzensiz seslerin yaptığı etkiye verilen isim nedir?

  • Cevap: (Ses kirliliği)

8. Ses kirliliğinin insan üzerindeki etkilerini yazınız.

  • Cevap: (Kaygı, korku)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.