11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı

1. Görseldeki otomobilin özelliklerini yazarken nelere dikkat ettiniz?

  • Cevap: Kırmızı, tek kapılı şekil olarak çok da güzel durmayan bir kamyonet araba arası bir otomobil.
  • Yazarken özellikle dış görünüşüne dikkat ettim.

2. Arkadaşlarınızın cevaplarıyla kendi cevaplarınızı karşılaştırdığınızda benzerlik veya farklılıklar görüyor musunuz? Bu durumun temel nedeni ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Evet benzerlik ve farklar var. Bunun sebebi aynı görüşe ya da zevklere sahip olduğum insanların oması gibi farklı beğenileri olan insanların da olmasıdır.

3. Otomobile ait yazdığınız özellikleri zihninizde yok saydığınızda ona yönelik bir tanımlama yapılabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Evet bu yazdıklarım dışında da mesela tavuk kümesi şeklinde de bir tanımlama yapılabilir.

4. Üçüncü soruda kullandığınız yöntemin Husserl’in paranteze alma yöntemiyle ilişkisi nedir?

  • Cevap: Husserl’e göre bilincimiz yönelmiş olduğu nesneyi bilebilir, onu somut özelliklerinden ayıklayarak özünü kavrayabilir. Fenomen ise zaman ve uzay dışıdır. Fenomenlerin bilgisine, onlara ait bazı ögelerin paranteze alınmasıyla ulaşılır. Husserl’e göre varlıkların özüne ulaşabilmek o varlığın var oluşu ile ilgili her tür bilgi, düşünce ve ön yargılar paranteze alınarak sağlanır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.