11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı

Metinde kırmızıyla yazılan kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

  • Cevap:
  • güç iradesi: varlığın en içten özüdür”. Kesişen ya da zıt,olumlu ya da olumsuz kuvvetlerde kendini güncelleyen yaratma ilkesidir. önceden yerleşmiş ilkeleri ve değerleri kabul etmemek,bunları dönüştürerek yeniden yaratmak kavramını içerir.
  • efendi: Eğitim ve öğrenim görmüş kişi için özel addan sonra kullanılan san.Efendi; Bizans’ta bir saygı unvanı olan Orta Yunancadaki “avthéntis” kökünden türetilmiş, bey, üstad, hazret anlamında bir kelimedir. Kadınlar için “hanımefendi” olarak kullanılır.

Metinde altı çizili yerde belirtilmek istenen düşünce nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Zayıf birini hizmet etmesi için ancak güçlü biri ikna edebili. Çünkü zayıf kendinden güçlüye hizmet eder.

Nietzsche’ye göre değerlerin yıkılması neden gereklidir?

  • Cevap: Çünkü güç isteğini kullanan insan, buna engel olan değerlerini terk eder ve eğer yerine yenilerini inşa ederse kendini yeniden kurabilir.

Metinden hareketle Nietzsche’nin “yeni değerler inşası ve güç istenci” görüşünü insanın toplumsal yaşamı açısından açıklayınız?

  • Cevap: İnsan yaşadığı toplumun kurallarına ayak uydurduğu sürece  toplumdan biri olarak kabul görür. Oysa Nietzsche insanın ne olursa olsun hangi toplumda olursa olsun değer yargılarını yıkarak kendi değer yargılarını oluşturmasını ve güçlü olma girişiminde bulunmasını tavsiye eder.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.