4. Sınıf Trafik Güvenliği Cem Web Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 74

4. Sınıf Trafik Güvenliği ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 4. Sınıf Trafik Güvenliği ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

 

4. Sınıf Semih Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı

4. Sınıf Semih Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru A – Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1 Motorsuz araçlarda ilk yardım malzemelerinin bulundurulması zorunludur. (Y)
2 İlk yardım çantasında büyük sargı bezi, hidrofil gaz steril, plaster ve antiseptik solüsyon bulundurulması zorunludur. (D)
3 İlk yardım çantasında küçük makas, çengelli iğne, plaster, tıbbi eldiven, yara bandı ve el feneri bulundurulması zorunlu değildir. (Y)
4 Hafif yaralanma ve sıyrıklarda yaranın temizlenmesi için antiseptik solüsyon kullanılır. (D)
5 Yardıma ihtiyacı olan yaralı bir insana yardım etmek, 112 Acil Yardım Merkezini aramak ve görevliler gelene kadar yanında beklemek yasal bir zorunluluktur. (D)
6 Yaralanma, bayılma, nefes alamama veya hastalanma gibi durumlarda hemen 112 Acil Yardım Merkezini aramalıyız. (D)
7 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 110 İtfaiye ya da 112 Acil Yardım Merkezini arayan kişi kendi adını ve telefon numarasını söylemek zorunda değildir. (Y)
8 Trafik kazalarında en fazla yapılan hata yaralıyı hemen sağlık kuruluşuna götürmeye çalışmaktır. (D)
9 Kırık ve çıkıklarda yaralıyı hareket ettirmeye çalışmak büyük bir hatadır. (D)
10 Antiseptik solüsyon bulunmuyorsa yara çevresini su ve sabun ile temizledikten sonra pansuman malzemeleri ile kurutup, steril sargı bezi veya yara bandı ile kapatabiliriz. (D)
11 Sıyrık, bere, çürük, ezik gibi hafif yaralanmalarda ilk yardım eğitimi almadan da basit müdahaleleri kendimiz yapabiliriz. (D)
12 Solunum yolunda hava girişini tamamen engelleyen yabancı cisim tıkanıklığı varsa hasta ayakta ya da oturur pozisyonda iken sırtına 5 – 7 kez vurulur. (D)
13 Küçük çocukların boğazlarına kaçabilecek oyuncaklar ile oynatılmaması önemli bir güvenlik önlemidir.(D)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.