5. Sınıf Din Kültürü Lisans Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107

5. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 5. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru: 1. İslam dininin mimarimiz üzerinde ne gibi etkileri olmuştur? Örnek veriniz.

  • Cevap: İslam dininin etkisiyle mimarimizde bazı değişimler yaşanmıştır. Atalarımız Müslümanlığı benimsedikten sonra dinimizin etkisiyle pek çok mimari eser inşa etmişlerdir. Onlar; Orta Doğu’dan Afrika’ya, Anadolu’dan Balkanlara kadar hâkim oldukları topraklarda cami, medrese, han, hamam, köprü, aşevi, şifahane, külliye, mescit vb. birçok bina yapmışlardır.

2. Cami musikisi nedir? Örnek vererek açıklayınız.

  • CevapCami musikisi, gerek ibadet öncesinde gerekse ibadet sonrasında camide icra edilen musikidir. Daha çok Arapça icra edilen bu musiki türünde, müzik aletleri kullanılmamaktadır. Camilerde okunan ezanlar, kametler, salâlar, mevlitler, miraciyeler, tesbihatlar, getirilen tekbirler, salavatlar cami musikisinin başlıca unsurları arasında sayılabilir.

3. Örf ve âdet ne demektir? Tanımlayınız.

  • Cevap:  Örf, aklın ve dinin güzel gördüğü, toplumun alışkanlık hâline getirdiği, söz veya davranış olarak sürdürdüğü güzel şeylerdir Âdet ise, Toplumda eskiden beri uyulagelen yerleşmiş alışkanlık ve davranışları, gelenek ve görenekleri ifade eder. Örf ve âdetler, toplumda nesilden nesile aktarılarak uzun bir süreç içinde insanlar tarafından benimsenir.

4. Hz. Süleyman (a.s.) hakkında kısaca bilgi veriniz.

  • CevapHz. Süleyman (a.s.), Hz. Davud’un (a.s.) oğludur. Kudüs’te doğmuştur. Yüce Allah (c.c.), Hz. Süleyman’a (a.s.) üstün bir zekâ ve ilim vermiştir. Hz. Süleyman (a.s.), babasının vefatından sonra İsrailoğullarına hükümdar oldu. Allah (c.c.), Hz. Süleyman’a (a.s.) büyük bir mülk ve saltanat nasip etti. Onu peygamberlikle görevlendirdi. Rabb’imiz (c.c.) kuşları, cinleri ve rüzgârı Hz. Süleyman’ın (a.s.) emrine verdi. O, kuşların ve karıncaların dilini biliyor, onlarla konuşabiliyordu. Ayrıca Hz. Süleyman (a.s.), rüzgâra hükmediyor ve rüzgâr sayesinde çok uzak mesafelere gidebiliyordu

5. Aşağıdakilerden hangisi, tekke musikisine ait bir tür değildir?
A. İlahi B. Kaside C. Ezan D. Naat

  • CevapB

6. Aşağıdakilerden hangisi, din görevlilerinden biri değildir?
A. Müftü B. Vaiz C. İmam D. Kaymakam

  • CevapD

7. Hikmet adı verilen şiirleriyle insanlara İslami ve ahlaki değerleri benimsetmek için çalışan ve şiirleri Divan-ı Hikmet adlı eserde toplanan düşünürümüz kimdir?
A. Ahmet Yesevî B. Yunus Emre
C. Mevlanâ D. Hacı Bektaş Veli

  • CevapA

8. Müslümanları bayram ve cuma namazına çağırmak, kandilleri duyurmak veya bazı yerlerde cenaze için kılınacak namazı dost, akraba ve komşulara haber vermek amacıyla
okunan salât-ü selama ne denir?
A. Ezan B. Kamet C. Mevlit D. Salâ

  • CevapD

9. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.

Mescid-i Aksâ- minber- naat- vaaz kürsüsü- mevlit- mihrap- hutbe

Camilerde imamın namaz kıldırdığı, Kâbe yönünü gösteren, duvarda bulunan oyuk, girintili yere …………MİHRAB………………denir

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.