5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165

5. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 5. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Yaşadığım Yerin Yönetimi Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Anadol Yayıncılık 6. Ünite Etkin Vatandaşlık Sayfa 162, 163, 164, 165, 166 Yaşadığım Yerin Yönetimi Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı

Yaşadığınız yerin bağlı olduğu muhtarlığın nerede olduğunu biliyor musunuz? Sizce muhtarlığın görevi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Evet biliyorum. Muhtarın görevleri arasında mahallenin sorunlarını gidermek ve yetkililer ile halk arasında köprü olmak, seçmen kağıtlarını dağıtmak, mahalleye yeni gelenleri kaydetmek.

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 165 Cevabı

Yaşadığınız yerde bulunan il veya ilçe müdürlüklerinden birini seçiniz. İmkânınız dâhilinde buraya giderek yetkili kişilerle, müdürlüğün görevi ve çalışmaları hakkında bir araştırma veya röportaj yapınız. Bu konuda aileniz ve öğretmenlerinizden yardım alabilirsiniz. Yaptığınız araştırma veya röportajı defterinize yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevapİl Sağlık Müdürlüğü.

Tokat’taki dijital sağlık hizmetlerinden bahseder misiniz?

  • Cevap: Dijital sağlık hizmeti, günümüz koşullarında en kaliteli, en hızlı ve en doğru tedavinin yapılabilmesi için olmazsa olmaz etkenlerden birisi oldu. Bu nedenle teknolojiden ne kadar çok faydalabiliyorsak sağlık hizmetinin kalitesi de o derecede artmaktadır. İlaç ve tıbbi malzeme ekibi, mobil ve tablet bilgisayarlar, tıbbi teknolojiler, bilgi sistemleri, haberleşme sistemleri, veri, ses görüntü ve multimedya teknolojileri TELETIP, Tele- Eğitim, Sanal Otopsi, sanal ameliyat , yönetim hizmetleri, danışmanlık…

Dijital sağlık hizmetlerinin hastane yönetimi açısından getirileri nelerdir?

  • Cevap: Dijital sağlık hizmetlerinin getirilerinden en önemli olanı; hekimlerimiz ve hemşirelerimizin hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan erişebilmesi bununla beraber; vatandaşlarımızın hastanede bekleme ve yatış sürelerinin en aza inerek hastaya ayrılan vaktin artmasıdır. Dijital sağlık hizmetlerinin hastanelerimiz açısından en önemli getirilerinden biride, kâğıt ve röntgen filmi kullanımının azalması, film ve kırtasiye maliyetlerinin asgari seviyeye düşecek olmasıdır. Hastaların kayıtları elektronik ortamda muhafaza edileceği için tedavi süreçleri de bütünlükle takip edilebilecektir.

Hastanelerde  kullanılan cihazlar ve yazılımlar yerli firmalar tarafından mı üretiliyor?

  • Cevap: Kurumlarımızda kullanılan yazılımların yaklaşık %90’nı yerli yazılımlardan (%10 MS Office vs.) oluşmaktadır. Cihazlar ise 10 yıl öncesine kadar %100’ü yabancı kaynaklı firmalardan oluşmaktayken, günümüzde yerli donanımların kullanım oranı hızla yükselmektedir.

Türkiye sağlık teknolojisinde diğer ülkeler ile kıyaslandığında ne durumda?

  • Cevap: Ülke olarak Sağlık Bilişiminde dünyada ilk sıralarda yer aldığımızı düşünüyorum. İyi işleyen bir sağlık sistemi için sağlık teknolojileri gereklidir. Tıbbi teknoloji hastalıkların önlenmesi, teşhis ve tedavisi için olduğu kadar hastaların rehabilitasyonu için de son derece önemlidir. Gün geçtikçe artan sağlık teknolojileri harcamaları karşısında kaynakların sınırlı olması sağlık teknolojisinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesini zorunlu kılmıştır.

 Tokat’taki hastanelerin dijital sağlık hedefleri nelerdir?

  • Cevap: Sağlık Bakanlığının 2013-2017 Stratejik Planında ‘Bakanlığa ve bağlı kuruluşlarına ait tesislerde dijital hastane kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak’ hedefi yer almaktadır. Bu hedef kapsamında başta Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler olmak üzere, tüm hastanelerde insan kaynaklı hata oranlarının ciddi ölçüde azalması, iş ve işlemler için bekleme sürelerinin kısalması ile sağlık hizmetlerinde verimliliğin artması beklenmektedir.

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 166 Cevabı

Vali, kaymakam, belediye başkanı ve muhtarın yapması gereken temel görevlerden üç tanesini defterinize yazınız.

  • Cevap:

Vali: İldeki kuralların ve devletin verdiği programların uygulanmasını denetler.

İl merkezinde yer alan devlete ait kuruluşları denetleyip düzenler.

Devletin düzenli şekilde çalışması için gereken önlemleri almakla görevlidir.

Kaymakam: Halkın ihtiyaçlarını saptar ve gidermeye çalışır, gereken önlemleri alır. Ayrıca halk ile iyi iletişim kurup şikayetlerini dinler.
Valinin emirlerini uygulamak.
Yasaların ilçede uygulanmasını sağlamak.

Belediye Başkanı: Belediyeye bağlı alt birimlerin denetimini yapmak.
Başkanlık ettiği belediye meclisinde alınan kararların bizzat ya da görevlendirmeler ile uygulanmasını sağlamak.
Belediyenin ilerleyişi ve yeni gelişmeler için belediyenin bütçelerinin belirli düzeyde tutulmasını sağlamak ve gerekli kişileri görevlendirmek.

Muhtar: Bulaşıcı hastalık görüldüğünde yetkililere bildirme
Şüpheli durumları tespit edip polise bildirmek.

Seçmen listelerini kontrol edip asmak. 

3 yorum yazılmış “5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.