7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99

7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Enerji Dönüşümleri Cevapları

7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 3. Ünite 3. Bölüm Enerji Dönüşümleri Sayfa 96, 98, 99, 104 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları Sayfa 96

1. Günlük hayatta yaygın olarak kullandığımız enerji kaynakları nelerdir? Düşüncelerinizi sınıfta paylaşınız.

Günlük hayatımızda yaygın olarak kullandığımız enerji kaynakları, kömür yataklarından çıkan kömür, doğalgaz, petrol, rüzgar enerjisi, elektrik enerjisi ve nükleer enerji gibi enerji türleridir. Isınma, soğutma, aydınlatma, barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarımızı bu enerji kaynakları sayesinde yerine getiririz.
Günümüzde en çok elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Salt olarak ya da diğer enerji kaynaklarıyla kullanılan bir enerji kaynağı olarak elektrik vazgeçilmezdir.

2. “Enerji vardan yok, yoktan var edilemez.” sözünden anladıklarınızı sınıfta paylaşınız.

Termodinamiğin birinci yasası, enerjinin korunumu ve dönüşümü yasasını ifade etmekte ve enerjinin termodinamikle ilgili bir özellik olduğunu vurgulamaktadır. Enerjinin korunumu ve dönüşümü yasasına göre, enerji yok edilemez veya yokken var edilemez, ancak değişik fiziksel ve kimyasal işlemlerle bir enerji biçiminden diğer enerji biçimine dönüşür.

Sıra Sizde Sayfa 98

Görselde sırıkla yüksek atlama yapan bir sporcu görmektesiniz. Sporcunun bu atlayış süresince sahip olduğu kinetik ve potansiyel enerji değişimlerini yorumlayınız.

Cevap : Kinetik artar potansiyel azalır

potansiyel artar kinetik azalır
kinetik artar potansiyel azalır.
Yandaki karikatürü inceleyiniz. Sporcu, ipi kestiğinde nasıl bir sonuçla karşılaşabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Karikatürü, enerjinin korunumu açısından yorumlayınız.

Cevap : T

Görselde metal bir bilye, kavisli bir rayın A noktasından serbest bırakılmıştır. Metal bilye, karşı tarafta B noktasına kadar çıkabilmiştir. Bilyenin hareketi sonunda, bırakıldığı yükseklik düzeyine kadar çıkamamasının sebebi nedir? Açıklayınız.

Cevap : T

Sıra Sizde Sayfa 99

Sürtünme ve ısı ilişkisini basit bir hareketle daha iyi gözlemleyebiliriz. Avuçlarınızı kuvvetli bir şekilde bir süre birbirine sürtünüz. Avuçlarınızın içinde oluşan ısıyı hissettiniz mi? Bu ısının sebebi ne olabilir?

Cevap : Sürtünme kuvveti, hareket halindeki cisimlerin sahip oldukları kinetik enerjiyi ısı enerjisine dönüştürür

Sayfa 104 Bulmaca

1. Hareketi zorlaştıran veya engelleyen hareket yönüne ters olan kuvvet. (SÜRTÜNME KUVVETİ)
2. Bir cisme uygulanan kuvvetin, cisme kendi doğrultusunda hareket sağlaması. (FİZİKSEL İŞ)
3. Cisimlerin konum ve esneklik özelliklerinden dolayı depoladığı enerji. (POTANSİYEL)
4. Kütleye etki eden yerçekimi kuvveti. (AĞIRLIK)
5. Değişmeyen madde miktarı. (KÜTLE) 
6. Kütle birimi. (KİLOGRAM)
7. Sistemlerde iş yapabilme yeteneği.  (ENERJİ)
8. Yerin, tüm madde ve cisimlere karşı uyguladığı kuvvet. (YER ÇEKİMİ)
9. Hareket halindeki cisimlerin hareketlerinden dolayı sahip olduğu enerji. (KİNETİK)
10. Ağırlık ölçümü için kullanılan araç. (DİNAMOMETRE)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.