8. Sınıf İnkılap Tarihi MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15

8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 15 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra daha sonra yanıtlar detaylı çözümleri ile siz öğrencilerimiz için hazırlandı.

SORULAR

SoruAşağıda verilen kelime ve kelime gruplarının sözlük anlamını ilgili bölümlere yazınız.

sanayi

  • Cevap: Hammaddeleri işlenmiş duruma sokup değerlendirmeye, kullanılacak ürünler durumuna getirmeye yarayan bilgilerin, araçların ve yöntemlerin tümü

azınlık

  • Cevap:bir toplulukta herhangi bir nitelik yönünden ayrı ve ötekilerden sayıca az olanlar.

Meşrutiyet

  • Cevap:hükümdarla yönetilen bir ülkede, hükümdarın ya da bir başbakanın başkanlığı altında bir hükümetin ve yasaları yapan seçilmiş bir parlamentonun bulunduğu yönetim biçimi

Kanun-i Esasi

  • Cevap: İstanbul Konferansı sırasında hazırlanan ve 23 Aralık 1876 tarihinde I. Meşrutiyetin ilan edilmesini sağlayan, Osmanlı Devleti’nin Avrupa tarzında yaptığı ilk anayasa niteliği taşıyan kararlara Kanuni Esasi adı verilmiştir.

sömürgecilik

  • Cevap: bir devletin, kendi ülkesinin sınırları dışında, başka ulusları, devletleri, toplulukları siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması.

Osmanlıcılık

  • Cevap: Osmanlıyı her yönüyle benimseyiş, Osmanlı savunuculuğu, Osmanlıcı olma durumu.

Düyûn-u Umûmiye

  • CevapDüyun-u Umumiye (Düyun-u Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Muhassasa İdaresi), 1881-1939 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun dış borçlarını denetleyen kurumdur. II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. Sözcük, “Genel Borçlar” anlamına gelir.

dogmatik düşünce

  • CevapDogmatizm, A priori ilkeler, çeşitli öğretiler ve asla değişmeyeceği kabul edilen mutlak değerleri kabul eden, bu bilgilerin mutlak hakikat olduğunu, inceleme, tartışma yahut araştırmaya ihtiyacın olmadığını savunan anlayışa verilen isimdir.

 

24 yorum yazılmış “8. Sınıf İnkılap Tarihi MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15”

  1. Çok güzel bir uygulama yapmışsınız
    Çok teșekkür ederim Allah sizden razı olsun görüşürüz …….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.