8. Sınıf İnkılap Tarihi Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 12

8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra daha sonra yanıtlar detaylı çözümleri ile siz öğrencilerimiz için hazırlandı.

SORULAR

Soru1. Sanayi İnkılabı ile yaşanan değişimi ve bu değişimin Osmanlı Devleti’ne etkilerini araştırınız.

  • Cevap: 19. yüzyılda yaşanan küresel değişimler, dünyada etkili olduğu gibi Osmanlı Devleti’nde de bazı etkiler meydana getirmiştir. Osmanlı Devleti, büyük bir devlet olarak en çok Sanayi İnkılabından etkilenmiştir. Buharlı makinenin icadı, tekniğin ilerlemesinde etkili olunca, insan gücünün yerini almaya başlamıştır. Osmanlı Devleti’nin insan gücüne bağlı olarak iş gücüne sahip olması tekniğin devlete girmesinde vakit kaybının yaşanmasına neden olmuştur.

    İnsan gücünün ikinci planda olması, dünyayı etkisi altına alırken Osmanlı Devleti’nde de bu değişimin gecikmesi devletin olumsuz etkilenmesine neden olmuştur. Osmanlı Devleti, makineye karşı gerekli teknik ilerlemeyi gösterememiş ve gün geçtikçe gücünü kaybederek bütün otoritesini de kaybetmiştir.

Soru2. 19. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yaşanan demokratik gelişmelerin neler olduğunu araştırınız. Edindiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:  Osmanlı Devleti’nin son döneminde devletin bazı demokratikleşme çalışmaları olmuştur. Bu çalışmalar ıslah ve tanzim hareketleri olarak da tarihe geçmiştir. Osmanlı Devleti’nin bu çabaları devletin gerilemesini ve çöküşünü önlemek için olmuştur. 19. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yaşanan demokratik gelişmeler, Islahat Fermanı’nın ilan edilmesi, Tanzimat Fermanı’nın ilan edilmesi şeklinde yaşanmıştır. Böylece azınlıkların bazı hakları iyileştirilmiş, azınlıklara yeni haklar verilmiş ve millet ve devlet içinde belli hukuki, siyasi, iktisadi olarak eşitlikçi tavırlar da ortaya konmuştur. Osmanlı Devleti’nin bu önlemleri daha büyük sorunların yaşanmasına neden olurken devletin yıkılmasına engel olmamıştır. Osmanlı Devleti bütün bunlara rağmen yıkılmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.