9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

1. Şiddet kavramının ve akran zorbalığının ne olduğunu açıklayınız.

Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Şiddet, özel veya kamusal alanda (evde, aile bireyleri arasında, sokakta, iş yerinde) meydana gelebilir.

Akran zorbalığı; çocuk ve ergenle aynı yaş grubunda olan kişi veya kişilerin birbirlerine veya tek bir kişiye karşı fiziksel, sözel ve davranışsal olarak örseleyici, zarar verici davranışlarda bulunmasıdır. Çocukların bu durumu anlaması ve yaşadığı zorbalığı anlatması uzun sürebilir. Kendisine inanılmayacağından, dalga geçileceğinden ve zorbaca davranışların artacağından dolayı maruz kaldığı bu örseleyici davranışları yakınlarına, öğretmenlerine anlatmakta zorlanabilir.

 

2. Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adlarını söyleyiniz.

Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adları şu şekildedir:

*İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri

*Tekfen Vakfı

*Türk Eğitim Vakfı

*Hukuk Araştırma Vakfı

*Toplum Gönüllüleri Vakfı

*Türkiye Milli Kültür Vakfı

3. Aile içi şiddetin, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimine olan etkilerini
sıralayınız.

Çocukların bedensel gelişiminde şiddet, açlık, susuzluk, iştahsızlık gibi nedenlere bağlı olarak zayıflama, psikolojik baskılar nedeniyle zayıflama gibi durumlar yaşanır. Ruhsal ve sosyal gelişim olarak çocuklar içe kapanık olabilir, iletişim kuramazlar, şiddet uygulayarak insanlarla iletişim kurmalara başlarlar. Arkadaşlık kuramaz, okula gitmekte zorlanırlar. Bu nedenle şiddetin her türlüsünün engellenmesi gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.